Australië

Geschiedenis:

Rond het jaar 1788 werden de eerste druivenstokken rondom Sydney aangeplant. Tegenwoordig kent Australië 62 erkende wijngebieden en is ruim 170.000 hectare aangeplant met wijnstokken - ter vergelijking: de wijnstreek Bordeaux in Frankrijk is ongeveer 110.000 hectare groot. Als wijnland is Australië begonnen met het maken van versterkte wijnen van het type Port of Sherry, passend bij een Britse kolonie. Het zou duren tot de jaren vijftig van de vorige eeuw voor de productie van tafelwijn populair begon te worden, onder aanvoering van Max Schubert. Zijn creatie "Grange Hermitage" bewees dat Australië wel degelijk tafelwijn (onversterkte wijn) van wereldklasse kon produceren. Nu is Australië een gerespecteerd producent van populaire wijnstijlen (het hele concept van de wijnen van één druivenras komt uit Australië) in alle prijsklassen, waarbij steeds meer wordt gezocht naar de regionale verschillen, en zelfs individuele wijngaarden. 

 

Algemeen:

Het Australische klimaat is uitstekend voor wijnbouw, hoewel de droogte irrigatie noodzakelijk maakt. Bij wijngaarden in het zuiden en het oosten van Australië is de invloed van de zee groter en dat betekent dat de wijnen hier wat frisser en lichter van karakter zijn, met meer elegantie en fruit. Bijna alle Australische wijnen komen daarom uit de drie zuidelijke staten: South Australia, New South Wales en Victoria, en uit het zuidelijk deel van Western Australia. Dit gedeelte van Australië levert wijnen die duidelijk van karakter verschillen met de rest van het land: veel Europeser van stijl. Denk Noord-Rhône en Bordeaux.

Buitenbeentje is Tasmanië, dat in zijn geheel door zee wordt omgeven en dus helemaal 'cool climate' is, en zich daarom leent voor de productie van uitstekende mousserende wijnen.

 


 • Barramundi Chardonnay
  Barramundi Chardonnay
  Producent: Barramundi Druivenras: 100% Chardonnay Streek: Murray Darling Lees meer
 • Barramundi Chardonnay/Viognier
  Barramundi Chardonnay/Viognier
  Producent: Barramundi Druivenras: 95% Chardonnay, 5% Viognier Streek: Murray Darling Lees meer
 • Barramundi Shiraz
  Barramundi Shiraz
  Producent: Barramundi Druivenras: 100% Shiraz Streek: Murray Darling Lees meer
 • Barramundi Shiraz / Petit Verdot
  Barramundi Shiraz / Petit Verdot
  Producent: Barramundi Druivenras: 75% Shiraz, 25% Petit Verdot Streek: Murray Darling Lees meer
 • Barramundi Pinot Grigio
  Barramundi Pinot Grigio
  Producent: Barramundi Druivenras: 87% Pinot Grigio, 13% Colombard Streek: Murray Darling Lees meer
 • Barramundi Pinot Noir
  Barramundi Pinot Noir
  Producent: Barramundi Druivenras: 97% Pinot Noir, 3% Shiraz Streek: Murray Darling Lees meer
 • 0 |
 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving