Nieuws
04 september 2013

Nieuw Chablis-huis: Domaine Nathalie & Gilles Fèvre

De familie Fèvre is geen onbekende in Chablis: Gilles Fèvre kan zijn wortels in het gebied traceren tot het jaar 1745, waarbij tegelijkertijd duidelijk werd dat deze tak van de familie Fèvre altijd in de wijnindustrie heeft gewerkt. Nathalie en Gilles hebben zelfs een gemeenschappelijke voorouder in de persoon van Zéphyr Fèvre, die in de negentiende eeuw in de wijngaard Vaulorent (nu een Premier Cru Chablis) werkte. Gilles en Nathalie ontmoetten elkaar op de universiteit, waar zij oenologie studeerden. Beiden hebben buiten Chablis en buiten Frankrijk ervaring in het maken van wijn, maar Chablis is hun thuis.

Het Domaine Fèvre omvat zo'n 42 hectare wijngaard. De productie is relatief klein: nog geen 100.000 flessen gemiddeld per jaar. Waar Gilles zich voornamelijk bezighoudt met het werk in de wijngaarden, is Nathalie verantwoordelijk voor de wijnen. In 2004 werd een eigen kelder gebouwd met een aantal temperatuurgecontroleerde, roestvrij stalen tanks voor vinificatie. Om elk individueel perceel separaat te kunnen vinifiëren variëren deze in grootte van 20 tot 50 hectoliter. Een klein gedeelte van de Grand Cru (30%) rijpt op vaten van (gebruikt) eikenhout. Het nog jonge Domaine (eerste eigen oogst 2004, voorheen werden de druiven verkocht aan de Cave Coopérative) is bezig een stevige reputatie op te bouwen als het gaat om de betrouwbaarheid van de wijnen.

Wij selecteerden vijf wijnen:

Chablis

Chablis 1er Cru Fourchaume

Chablis 1er Cru Mont de Milieu

Chablis 1er cru Vaulorent

Chablis Grand Cru Les Preuses

 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving