Nieuws
05 augustus 2016

NIEUW - Butterfield Station Verenigde Staten

Foley Family Wines heeft een divers en uniek portfolio. Het is in 1996 ontstaan toen Foley Estates Winery werd opgericht door Bill Foley. Hij wilde een plaats waar oude en nieuwe vrienden drie van zijn grootste passies konden delen; wijn, eten en reizen. Het huidige portfolio bestaat uit verschillende wijnhuizen in o.a. Californië, Washington en Oregon met ieder hun eigen karakters. In ons assortiment hebben wij de wijnhuizen Sebastiani uit Sonoma County en Butterfield Station uit Californië.

 

 

De historische Butterfield Overland Stagecoach Line, in 1858 opgericht, was de eerste route van de rivier de Mississippi naar Californië, door het hele continent. De wijnen zijn vernoemd naar Firebaugh’s Ferry, een van de stations langs deze historische raillijn. Dit was een cruciale handelspost. Het zorgde voor een oversteek van San Francisco naar St. Louis. Het diende als doorgang in de westerse migratie en als beweging van de handel langs de westkust. De uitingen van Californië komen in ieder glas naar voren. Van de kust invloeden tot de pieken en dalen van de Golden State. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geoogst en gefermenteerd.

De volgende wijnen van Butterfield Station hebben wij in ons assortiment:

Butterfield Station Chardonnay

Butterfield Station Pinot Noir

Butterfield Station Cabernet Sauvignon

 

 

 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving