Nieuws
05 maart 2018

Graham Beck in actie tegen waterverzuim

De Zuid-Afrikaanse Graham Beck wijnproducent is zich maar al te bewust dat de kwaliteit van hun wijnen te danken is aan het gebied en de gezonde planten die er groeien. Het bedrijf doet er dan ook alles aan om de natuurlijke bronnen te beschermen terug te geven aan Moeder Natuur.

 

 

De Western Cape en in het bijzonder Kaapstad hebben al drie jaar te kampen met droogte. In de laatste drie jaar is er tijdens de winters zo'n 65% minder regen gevallen. Er is sprake van een watercrisis. In Kaapstad zijn er al restricties op de dagelijkse waterconsumptie. De stad lanceert vele initiatieven om waterverzuim tegen te gaan.

Innovatiekansen
Ook bij Graham Beck wordt het watertekort gemerkt. De afgelopen drie jaar is er zo'n 50% minder neerslag gevallen dan gebruikelijk voor Robertson Valley, waar de wijngaarden van Graham Beck liggen. Die droogte blijft volgens voorspellingen bovendien nog een jaar aanhouden. Dat vormt een uitdaging voor de wijngemeenschap in Western Cape. Bij Graham Beck staan ze open voor de kansen om te innoveren.

Maatregelen tegen waterverzuim
Graham Beck heeft (al jaren geleden) diverse maatregelen genomen om zuinig met water om te gaan. Zo wordt dagelijks het gebruik gemeten en zijn er 'water savers' om onnodig gebruik in de kelder tegen te gaan. In de tuinen wordt water gerecycled, zodat zo'n 100.000 liter water per week opnieuw gebruikt kan worden voor irrigatie in de tuinen. Graham Beck stelt daarnaast water uit eigen bronnen beschikbaar aan de Zuid-Afrikaanse gemeenschap.

Wijnen van Graham Beck
Graham Beck is gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen volgens de Méthode Cap Classique. Hun Brut was de feestelijke drank tijdens Nelson Mandela's inauguratie en ook Barack Obama dronk de wijn tijdens zijn presidentiële overwinning.

 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving