Nieuws
24 mei 2016

NIEUW! Wijnen uit Spanje

Wij hebben een drietal nieuwe wijnen in ons assortiment van Cellars Unió uit Spanje. 

Mas dels Mets Garnacha Blanca 2015
uit DO Terra Alta

Mas dels Mets Joven 2015 
uit DO Montsant

Convey Priorat 2014 
uit DOQ Priorat

 

DO Terra Alta ligt in het meest zuidelijke gedeelte van Catalonië. Al bijna 1000 jaar wordt hier wijn verbouwd, waarvan Garnacha wijn het meest geproduceerd wordt. Terra Alta staat ook bekend als het gebied van de moderne wijnkelders en behoort tot cultureel erfgoed.

De oorsprong van DO Montsant ligt in het centrum van Catalonië. Het vormt een ring rond de beroemde DOQ Priorat. DO Montsant staat bekend als ‘de ruwe diamant’, vanwege het korte bestaan en de prestigieuze reputatie over de hele wereld.

Vandaag de dag is DOQ Priorat, ook wel ‘The Heaven’ genoemd, één van de meest prestigieuze wijnproducerende regio’s van de wereld. Het ligt in het centrum van Catalonië in een onbewoond en onherbergzaam gebied. De wijnstokken groeien op arme, rotsachtige bodem. Het grootste deel van het land bestaat uit silica leisteen. Door de lokale bevolking beter bekend als ‘llicorella’. Juist deze ‘llicorella’ geeft de Priorat wijn een uniek karakter.

 

 

 

 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving