Argentinië
Mendoza
Australië
Barossa
Murray Darling
Orange
Chili
Casablanca Valley
Central Valley
Duitsland
Mosel
Rheinhessen
Frankrijk
Beaujolais
Bordeaux
Bourgogne
Champagne
Elzas
Gascogne
Languedoc
Loire
Rhône
Italië
Abruzzo
Calabrië
Dolomieten
Piemonte
Puglia
Sardinië
Sicilië
Toscane
Toscane-Chianti
Treviso
Umbria
Veneto
Nieuw-Zeeland
Marlborough
Oostenrijk
Steiermark
Weinviertel
Portugal
Azeitâo
Douro
Vinho Verde
Spanje
Castilla La Mancha
Catalonië
DO Terra Alta
Monterrei
Rias Baixas
Ribera del Duero
Rioja
Rueda
Verenigde Staten
California
Napa Valley
Sonoma County
Zuid-Afrika
Stellenbosch
Western Cape
 

Australië

Geschiedenis:

Rond het jaar 1788 werden de eerste druivenstokken rondom Sydney aangeplant. Tegenwoordig kent Australië 62 erkende wijngebieden en is ruim 170.000 hectare aangeplant met wijnstokken - ter vergelijking: de wijnstreek Bordeaux in Frankrijk is ongeveer 110.000 hectare groot. Als wijnland is Australië begonnen met het maken van versterkte wijnen van het type Port of Sherry, passend bij een Britse kolonie. Het zou duren tot de jaren vijftig van de vorige eeuw voor de productie van tafelwijn populair begon te worden, onder aanvoering van Max Schubert. Zijn creatie "Grange Hermitage" bewees dat Australië wel degelijk tafelwijn (onversterkte wijn) van wereldklasse kon produceren. Nu is Australië een gerespecteerd producent van populaire wijnstijlen (het hele concept van de wijnen van één druivenras komt uit Australië) in alle prijsklassen, waarbij steeds meer wordt gezocht naar de regionale verschillen, en zelfs individuele wijngaarden. 

 

Algemeen:

Het Australische klimaat is uitstekend voor wijnbouw, hoewel de droogte irrigatie noodzakelijk maakt. Bij wijngaarden in het zuiden en het oosten van Australië is de invloed van de zee groter en dat betekent dat de wijnen hier wat frisser en lichter van karakter zijn, met meer elegantie en fruit. Bijna alle Australische wijnen komen daarom uit de drie zuidelijke staten: South Australia, New South Wales en Victoria, en uit het zuidelijk deel van Western Australia. Dit gedeelte van Australië levert wijnen die duidelijk van karakter verschillen met de rest van het land: veel Europeser van stijl. Denk Noord-Rhône en Bordeaux.

Buitenbeentje is Tasmanië, dat in zijn geheel door zee wordt omgeven en dus helemaal 'cool climate' is, en zich daarom leent voor de productie van uitstekende mousserende wijnen.

 


  • Barramundi Chardonnay
    Barramundi Chardonnay
    Producent: Barramundi Druivenras: 100% Chardonnay Streek: Murray Darling Lees meer
  • Barramundi Chardonnay/Viognier
    Barramundi Chardonnay/Viognier
    Producent: Barramundi Druivenras: 95% Chardonnay, 5% Viognier Streek: Murray Darling Lees meer
  • Barramundi Shiraz
    Barramundi Shiraz
    Producent: Barramundi Druivenras: 100% Shiraz Streek: Murray Darling Lees meer
  • Barramundi Shiraz / Petit Verdot
    Barramundi Shiraz / Petit Verdot
    Producent: Barramundi Druivenras: 75% Shiraz, 25% Petit Verdot Streek: Murray Darling Lees meer
  • Barramundi Pinot Grigio
    Barramundi Pinot Grigio
    Producent: Barramundi Druivenras: 87% Pinot Grigio, 13% Colombard Streek: Murray Darling Lees meer
  • Barramundi Pinot Noir
    Barramundi Pinot Noir
    Producent: Barramundi Druivenras: 97% Pinot Noir, 3% Shiraz Streek: Murray Darling Lees meer
  • 0 |
 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving