Argentinië
Mendoza
Australië
Barossa
Murray Darling
Orange
Chili
Casablanca Valley
Central Valley
Duitsland
Mosel
Rheinhessen
Frankrijk
Beaujolais
Bordeaux
Bourgogne
Champagne
Elzas
Gascogne
Languedoc
Loire
Rhône
Italië
Abruzzo
Calabrië
Dolomieten
Piemonte
Puglia
Sardinië
Sicilië
Toscane
Toscane-Chianti
Treviso
Umbria
Veneto
Nieuw-Zeeland
Marlborough
Oostenrijk
Steiermark
Weinviertel
Portugal
Azeitâo
Douro
Vinho Verde
Spanje
Castilla La Mancha
Catalonië
DO Terra Alta
Monterrei
Rias Baixas
Ribera del Duero
Rioja
Rueda
Verenigde Staten
California
Napa Valley
Sonoma County
Zuid-Afrika
Stellenbosch
Western Cape
 

Colchagua Valley

Bodem/ligging/klimaat:

Met al die keurig aangegeven valleien in Chili zou de indruk kunnen bestaan dat de wijnbouw plaatsvindt in overzichtelijk van elkaar gescheiden valleien, maar die indruk is verkeerd. Met name Colchagua Valley is een doolhof van sub-valleien en bergketens, met als enige zekerheid de hoge toppen van de Andes in het oosten. Om de situatie te schetsen: Colchagua Valley is hoefijzervormig en maakt onderdeel uit van Rapel Valley, die onderdeel uitmaakt van Central Valley. Colchagua Valley is zelf ook weer onderverdeeld in een aantal zones: San Fernando, Chimbarongo, Nancagua, Santa Cruz, Palmilla, Peralillo en Apalta. Het zou geen verbazing hoeven te wekken als deze onderverdeling nog verder gaat en uiteindelijk leidt tot de eerste Grand Cru wijngaard in Chili.

Niet helemaal ten onrechte wordt Colchagua Valley wel eens vergeleken met Napa Valley. Dat kwaliteitspotentiëel is misschien nog niet helemaal waargemaakt, maar de - rode - wijnen behoren vaak wel tot de beste van Chili en gooien ook internationaal hoge ogen. Het klimaat is mediterraan, de lucht is ongelofelijk schoon (maar dat geldt eigenljk voor heel Chili), de zon schijnt er lang en met veel licht, er valt voldoende regen (met name in de winter) en in de middag waait een verkoelende wind van de Grote Oceaan over de wijngaarden.

Druivenrassen:

Voornamelijk blauwe druiven. Er is goede Cabernet Sauvignon te vinden, maar ook Merlot en Carmenère doen het goed, terwijl Syrah in snel tempo een inhaalslag aan het maken is.


 • Veramonte Reserva Cabernet Sauvignon
  Veramonte Reserva Cabernet Sauvignon
  Producent: Veramonte Druivenras: 94% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot, 2% Cabernet Franc Streek: Colchagua Valley Lees meer
 • Veramonte Reserva Carmenère
  Veramonte Reserva Carmenère
  Producent: Veramonte Druivenras: 95% Carmenère, 5% Cabernet Sauvignon Streek: Colchagua Valley Lees meer
 • Veramonte Primus
  Veramonte Primus
  Producent: Veramonte Druivenras: Carmenère, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Syrah Streek: Colchagua Valley Lees meer
 • 0 |
 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving