Argentinië
Fincas Don Martino
Peñaflor
Trapiche, Bodegas
Australië
Barramundi
Chili
Las Condes
Veramonte
Duitsland
Guntrum, Louis
Frankrijk
Andre Neveu
Astruc, Dom.
Beaumet, Champagne
Château Barrail du Blanc
Château Beauvillage
Château Cap de Faugères
Château Clou du Pin
Château Darzac
Château Gazin Rocquenocourt
Château la Galante
Château Lafaurie-Peyraguey
Château Lajarre
Château Lanessan
Château Péby Faugères
Château Plince
Château Puy-Blanquet
Château Siaurac
Château Val Joanis
Christian Ninot
Clos Saint Jean
Dom. de la Madone
Domaine Les Remparts
Domaine Nathalie et Gilles Fevre
Domaine Vincent Paris
Dubois, Dom.
Dufouleur
Engel, Dom. Fernand
Lapalu, Dom.
Lieubeau
Loire Proprietes
Luquet, Dom. Roger
M & S Ogier
Pajot, Dom.
Paul Mas
Pirlet, Luc
Quiot, Famille
Thénard, Dom.
Ulysse Cazabonne
Varennes, Antoine de
Vignobles Courty
Vignobles JM Constans
Vignobles Turtaut
Italië
Basciano, F. di
Borgo dei Posseri
Braïda, Giacomo Bologna
Bruna Grimaldi
Cantine Paradiso
Curatolo Arini
Decugnano dei Barbi
Doricum
Fenocchio, Giacomo
Ferrocinto
Fosso Corno
Manzone, Paolo
Masi, Renzo
Mazzarello, Guido
Montresor
Pelissero Pasquale
Pirovano, Cantine
Poggione, Tenuta Il
Porello, Marco
Soligo, Colli del
Vignamaggio
Nieuw-Zeeland
Bishop's Leap
Saint Clair
Oostenrijk
Pfaffl, Weingut
Wohlmuth, Weingut
Portugal
Bacalhôa, wines of Portugal
Casa Agricola de Compostela
Romaneira, Quinta da
Spanje
Adega Tapias Mariñan
Bodegas Pedro Escudero
Cavas Masachs
Cellars Unió
Dominio de Punctum
Solís, Félix
Viña Real
Verenigde Staten
Butterfield Station
Crane Lake
Kuleto Estate
Sebastiani Vineyards & Winery
St. Supery
Zuid-Afrika
Delheim
Franschhoek Cellar
Graham Beck Wines
Meerlust
Overhex Wines International
 

Romaneira, Quinta da

Geschiedenis:

De geschiedenis van Quinta da Romeneira - een conglomeraat van dertien quintas - begint als port-producent in 1872. De druiven die worden geoogst worden doorverkocht aan Taylor's, één van de meest bekende Port-shippers. In 1967 wordt de Quinta aangekocht door een architect, Antonio Borges Vinagre. Hij heeft het plan om de inmiddels ietwat vervallen Quinta weer in de originele staat te herstellen, maar zijn dood belet dat. Zijn dochter erft de Quinta en haar man, de heer Soares da Costa, vat de plannen van zijn overleden schoonvader op. Beetje bij beetje knapt de Quinta op en wordt hij in zijn oude luister hersteld.

In 1986 verandert de wetgeving en kunnen individuele Quintas hun wijnen onder eigen etiket aanbieden. Quinta da Romaneira bouwt zo een stevige reputatie op voor Port van het Tawny-type. Met name de Fine Tawny en de Over 40 Years Old worden beschouwd als bijzonder geslaagde Tawny Ports.

In 2004 neemt Christian Seely namens AXA de Quinta over. Hij heeft grootse plannen. Onder andere moet de Quinta worden omgebouwd tot een zeer luxe vakantieoord voor de welgestelden (dat project is gerealiseerd en de naam is nu "Romaneira, Quinta do Sonhos" (Romaneira, Quinta der Dromen"). Maar ook op kwalitatief gebied staat er wat te wachten: de focus wordt gericht op Vintage Port, die immers gemakkelijker verkoopt en veel sneller "return on investment" geeft dan Tawny en Colheita. Overigens blijven de Tawny-wijnen onverminderd deel van het assortiment.

 

Eigenschappen:

Quinta da Romaneira maakt al heel lange tijd deel uit van ons portfolio. De traditionele stijl en het typisch Portugese, ongehaaste karakter heeft ons altijd aangesproken. De overname door Christian Seely, in 2004 alweer, was voor ons als agent een spannende tijd. Aan de ene kant was het goed om te zien dat de zaken voortvarend werden aangepakt en met het idee, de kwaliteit drastisch te verbeteren, aan de andere kant waren we bang dat een deel van de charme verloren zou gaan. Dat is gelukkig niet gebeurd.

Het moet worden gezegd dat de expertise die Seely opdeed als manager van Quinta do Noval onverkort is ingezet om Quinta da Romaneira naar een hoger plan te tillen. Verbeteringen in de wijngaard, herstel van terrassen, renovatie van de bestaande gebouwen en als kroon op het werk een nieuwe winery, op het hoogste gedeelte van de Quinta. Nu worden alle druiven daar naar toe gebracht, gesorteerd (table de trie), gevinifiëerd, opgeslagen en gebotteld. Een enorme verbetering in logistiek opzicht, maar ook met betrekking tot de kwaliteit: boven op de berg is het aanzienlijk koeler dan in de vallei, waar de adega voorheen was gevestigd.

Christian Seely heeft Quinta da Romaneira gekocht met als doel de allerbeste Port te maken. Hij is goed op weg, maar wij hebben het idee dat het mooiste nog moet gaan komen. De wijnen worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, voor 100% afkomstig van de eigen terraswijngaarden. De gehele wijngaard, zo’n 85 hectare, heeft de “A” klassering, de hoogst haalbare in de Douro. Een geweldig terroir! Op Romaneira worden ook olijven, amandelen en sinaasappels geteeld en de Quinta behoort tot het gedeelte van de Douro-vallei dat door Unesco als werelderfgoed wordt aangemerkt.

Het onafhankelijke karakter van Romaneira wordt gegarandeerd: er worden geen druiven of wijnen aangekocht. Door op alle details te letten is Romaneira in staat druiven te oogsten die het terroir weerspiegelen. Dat werpt, samen met de nieuwe adega, zijn vruchten af: de wijnen zijn nog nooit zo goed geweest en dit vertaalt zich ook in internationale erkenning.

 

Vintage 2007: Robert Parker - 95 punten, WineAnorak – 95 punten, Wine Spectator – 92 punten, Revista de Vinhos – 18 punten (uit 20)

Vintage 2008: Wine Spectator – 92 punten, IWC 2011 - goud, Decanter – best fortified, National Wine Challenge Portugal – eerste plaats (van 840)

 

Quinta da Romaneira is één van de grootste bezittingen in de Douro-vallei: zo'n 420 hectare, waarvan ruim 85 beplant met wijnstokken. De nieuwe eigenaar, AXA Millésimes, bezit ook Quinta do Noval, de achterbuurman van Romaneira. Kwalitatief gezien mogen er daarom mooie dingen worden verwacht. Gelukkig is AXA Millésimes een bedrijf dat bekend is met het exploiteren van wijndomeinen: grote investeerders kijken over het algemeen eerder naar het snelle rendement dan naar kwaliteit en verfijning, maar AXA is de uitzondering die de regel bevestigt. Lange-termijn politiek is essentiëel bij het maken van kwaliteitswijnen, en niet in de laatste plaats voor Port.

 

 

http://www.quintadaromaneira.pt


 • Vintage 2004
  Vintage 2004
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: 60% Touriga Nacional, 10% Tinto Cao en 30% Touriga Francesca Streek: Douro Lees meer
 • Unfiltered LBV
  Unfiltered LBV
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: 40% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz en 10% Tinto Cão Streek: Douro Lees meer
 • Fine Ruby
  Fine Ruby
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barocca. Streek: Douro Lees meer
 • Fine Tawny
  Fine Tawny
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barroca. Streek: Douro Lees meer
 • Tawny over 40 years old
  Tawny over 40 years old
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barroca. Streek: Douro Lees meer
 • Vintage 2000
  Vintage 2000
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: Touriga Nacional (40%), Touriga Francesca (40%) en Tinto Cao (20%). Streek: Douro Lees meer
 • Fine White
  Fine White
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: Malvasia Fina, Gouveio, Rabigato en Códega Streek: Douro Lees meer
 • Tawny 10-year-old
  Tawny 10-year-old
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cao Streek: Douro Lees meer
 • Vintage 2007
  Vintage 2007
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: 60% Touriga Nacional; 30% Touriga Francesa;10% Tinto Cão Streek: Douro Lees meer
 • Vintage 2003
  Vintage 2003
  Producent: Romaneira, Quinta da Druivenras: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cao Streek: Douro Lees meer
 • 0 |
 

HOME

Over ons

NIEUWS

Laatste nieuws

Archief

WIJNEN

CONTACT

Jan van de Laarweg 18, 2678 LH De Lier

T: 0174-512561 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier | Routebeschrijving