| Druivenras | Nebbiolo |
|---|---|
| Over het wijnhuis | Cascina Schiavenza maakt maar liefst 5 verschillende, unieke Barolo’s. De wijnen krijgen hun rijping op grote Slavonische vaten, en in tegenstelling tot wat de moderne etiketten doen vermoeden, hanteert Schiavenza een traditionele stijl van wijn maken. |
| Wijngaard en regio | De druiven komen uit de cru Perno in de comune (gemeente) Monforte d’Alba in Barolo. De wijngaarden liggen op 360-400 meter boven zeeniveau. De bodems bevatten veel klei. |
| Vinificatie | De druiven vergisten voor 15-20 dagen op een temperatuur van 27-30 graden Celcius, waarbij de wijn regelmatig wordt overgepompt van het ene naar het andere vat. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden in grote vaten (20-40 hl) van Slavonisch eiken. |
| Kleur | Granaatrood. |
| Geur | Geurig met tonen van bloemen, frambozen, kersen en leer. |
| Smaak | Iets delicater type Barolo. Zachte tanninestructuur. Elegant en fruitig. |
| Serveren bij | Lekker bij een paddenstoelenrisotto, liefst met truffels eroverheen geschaafd. |
| Serveertemperatuur | 15-18 °C |
| Wijnsoort | Rode wijn |
| Wijnhuis | Schiavenza |
| Land | Italië |
| Regio | Piemonte |
| Appellatie | Barolo |
| Jaartal | 2021 |
| Alcoholpercentage | 15,00 |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Vegan friendly | Nee |
| Inhoud | 75 cl |
| Verpakt per | 6 |
| Verpakking | Doos |
| Schroefdop | Nee |
| EAN-code fles | 8033275181008 |
| EAN-code doos | 8033275181015 |
| Brutogewicht fles | 1,35 |