| Druivenras | Syrah, Viognier |
|---|---|
| Over het wijnhuis | Trapiche is opgericht in 1883 met een kleine wijngaard aan de voet van de Andes, genaamd El Trapiche. Begonnen als lokale onderneming is Trapiche inmiddels uitgegroeid tot wijnhuis van formaat met ruim 1.200 hectare aan wijngaarden. Daarnaast werken ze samen met meer dan 300 wijnboeren in de omgeving, om wijn van de beste terroirs uit Mendoza te kunnen aanbieden. |
| Wijngaard en regio | Afkomstig van wijngaarden in Los Arboles, in Uco Valley in Mendoza. De wijngaarden liggen op 1.250 meter hoogte. |
| Vinificatie | De twee druiven worden ontsteeld en vergisten gezamenlijk in nieuw Frans eiken. Dat gebeurt met wilde gisten. Daarna volgt een inweking van 18 dagen. Na het persen rijpt de wijn nog 15 maanden in nieuw Frans eiken. |
| Kleur | Diep donkerrood. |
| Geur | Pruimen, gedroogde bloemen en witte peper. |
| Smaak | Zoete tannines en zuivere fruitexpressie. Verfijnd. |
| Serveren bij | Lekker bij lamsvlees met rijpe olijven. |
| Serveertemperatuur | 16-18 °C |
| Wijnsoort | Rode wijn |
| Wijnhuis | Trapiche |
| Land | Argentinië |
| Regio | Mendoza |
| Appellatie | Mendoza |
| Jaartal | 2024 |
| Alcoholpercentage | 14,50 |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Vegan friendly | Nee |
| Inhoud | 75 cl |
| Verpakt per | 6 |
| Verpakking | Kist |
| Schroefdop | Nee |
| Brutogewicht fles | 1,4 |