Druivenras | Muscat |
---|---|
Over het wijnhuis | Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in Rivesaltes in de Roussillon. Hier heerst een mediterraan klimaat. |
Vinificatie | De druiven worden ontsteeld zodra ze arriveren in de wijnkelder. Daarna worden ze geperst. Het sap wordt vergist op een gecontroleerde temperatuur, waarna alcohol wordt doorgevoerd om de gisting te stoppen om het gewenste zoetheidsniveau te bereiken. |
Kleur | Goudgeel. |
Geur | Acacia, witte peper, limoenbloesem, perzik en gedroogde abrikoos. |
Smaak | Rijke, fruitige wijn met tonen van citronella, mango en acaciabloemen. |
Serveren bij | Lekker bij fruitdesserts, maar ook heerlijk bij foie gras en blauwaderkaas. |
Serveertemperatuur | 13 °C |
Wijnsoort | Dessertwijn |
Wijnhuis | Astruc |
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc/Roussillon |
Appellatie | Muscat de Rivesaltes |
Jaartal | 2021 |
Alcoholpercentage | 15,00 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 37,5 cl |
Verpakt per | 12 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 0,68 |