Druivenras | Chasan, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc, Vermentino |
---|---|
Over het wijnhuis | Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Limoux in de Languedoc. Hier heerst een mediterraan klimaat, maar de Atlantische Oceaan zorgt voor de nodige verkoeling. |
Vinificatie | De druiven worden apart vergist op een gecontroleerde temperatuur van 16 graden. Dit zorgt ervoor dat de wijn zijn fruit, smaakconcentratie en zachtheid behoudt. |
Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
Geur | Citrus, witte bloemen en licht tonen van tropisch fruit. |
Smaak | Levendige wijn met tonen van ananas, perzik en bloemen. |
Serveren bij | Lekker bij currygerechten. Ook lekker bij een zomerse salade met kip of geitenkaas. |
Serveertemperatuur | 8 °C |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Astruc |
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc/Roussillon |
Appellatie | IGP Pays d'Oc |
Jaartal | 2024 |
Alcoholpercentage | 12,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Ja |
Brutogewicht fles | 1,35 |