Druivenras | Alicante Bouschet, Castelão |
---|---|
Over het wijnhuis | In het pittoreske plaatsje Vila Nogueira de Azeitão op het schiereiland Setúbal staat het prachtige landhuis van wijnhuis Bacalhôa: het Palácio e Quinta da Bacalhôa. Het wijnhuis is een enorm populaire bestemming voor wijntoeristen in de regio. De wijnen zijn populair vanwege de combinatie van zowel inheemse als internationale druivensoorten. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van wijngaarden gelegen op het schiereiland Setúbal, Portugal. De druiven groeien op een zanderige bodem met een lage opbrengst. |
Vinificatie | De druivenworden apart gevinifieerd met traditionele vergisting. De helft van de wijn rijpt in vaten van Frans eikenhout voor in ieder geval 6 maanden. |
Kleur | Diep paarsrood. |
Geur | Veel bessen met kruidige tonen. |
Smaak | Kruidig, met spicy eiken, zwarte en rode bessen. |
Serveren bij | Lekker bij een robuust stoofgerecht met konijn. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Perswijn | 4/5 sterren |
Awards | "Zwoel, jam, pruimen, kruidig. Krentjes, leer, lekker karaktervol." - Perswijn "Dikke wijn met een vulling van rijp sap, vanille en toast. Hoog smaakgehalte zonder ingewikkeld te doen. Green Egg aan en een porchetta (gevuld buikspek) langzaam laten garen. Van alicante bouschet en castelão, met ruim een jaar houtrijping." - WineLIFE, winnaar in thema Portugees rood 2022 "The 2015 Tinto Catarina is a 60/40 blend of Castelão and Alicante Bouschet, aged in an 80/20 blend of used French oak and stainless steel for 12 months. It comes in at 14% alcohol. Only in a bottle a week or so when seen, this nonetheless seemed fine, another notable bargain from the producer this issue. Velvety in texture, it adds an appealing flavor medley of strawberries and beef supported by ripe tannins. The concentration is modest, but it is beautifully balanced and seems sophisticated for the moment. It can easily hold a few years, but don't hesitate to drink it young, which is its highest and best use." - Robert Parker's Wine Advocate over de 2015-vintage |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Bacalhôa |
Land | Portugal |
Regio | Setúbal |
Appellatie | Península de Setúbal |
Jaartal | 2019 |
Alcoholpercentage | 14,00 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,35 |