Druivenras | Touriga Nacional |
---|---|
Over het wijnhuis | In het pittoreske plaatsje Vila Nogueira de Azeitão op het schiereiland Setúbal staat het prachtige landhuis van wijnhuis Bacalhôa: het Palácio e Quinta da Bacalhôa. Het wijnhuis is een enorm populaire bestemming voor wijntoeristen in de regio. De wijnen zijn populair vanwege de combinatie van zowel inheemse als internationale druivensoorten. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van wijngaarden gelegen in de regio Dão in Portugal. De druiven groeien op bodems met zand en graniet. |
Vinificatie | De druiven worden gevinifieerd met traditionele vergisting. De wijn rijpt 12 maanden in vaten van Frans eikenhout (300 liter) en Russisch eikenhout. |
Kleur | Diep paarsrood. |
Geur | Zwarte bessen, bramen en viooltjes. |
Smaak | Fruitig met goede frisheid en rijke, maar zachte tannines. Aromatisch met opvallende bloemige tonen. Ook een minerale, stenige ondertoon. |
Serveren bij | Lekker bij geroosterd lamsvlees met tijm. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Perswijn | 16/20 |
Awards | "Zoet donker fruit, ook groen blad, grafiet, zwoel. Goed fruit, stevige, droge tannine, lang." - Perswijn |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Bacalhôa |
Land | Portugal |
Regio | Setúbal |
Appellatie | Dão |
Jaartal | 2019 |
Alcoholpercentage | 13.5 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 5601237163381 |
EAN-code doos | 55601237163392 |
Brutogewicht fles | 1,23 |