Druivenras | Carignan, Grenache, Syrah |
---|---|
Over het wijnhuis | Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. |
Wijngaard en regio | Afkomstig uit wijngaarden in de appellatie Corbières, op de hellingen van de berg Alaric. De bodem bestaat uit kalksteen en klei. Er heerst een mediterraan klimaat. De wijnstokken zijn tussen de 12-30 jaar oud. De Carigan-wijnstokken zijn tussen de 50-100 jaar oud. De druiven worden 's nachts geplukt als het koeler is voor maximale fruitexpressie. |
Vinificatie | De druiven worden ontsteeld en apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 graden, gevolgd door een schilinweking van 3 weken, waarbij de wijn twee keer per dag wordt overgepompt. Vervolgens rijpt de wijn 6 maanden in eikenhouten vaten. |
Kleur | Intens robijnrood. |
Geur | Kersen en bramen. Laurier, tabak, vanille en kruiden. |
Smaak | Fruitig en ook karaktervol en robuust. Lange afdronk. |
Serveren bij | Heerlijk bij gegrild speenvarken. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
James Suckling | 90 |
Wine Enthusiast | 92 |
Awards | "This is an inviting floral-first red blend that opens with a perfumed bouquet of wild raspberry, red cherry, black plum, hibiscus and rosehip. The wine is agile and lean, with youthful tannins that elevate and give it life." - Wine Enthusiast "Notes of blackberries, baked cherries, cassis and sweet spices. It’s full-bodied with chewy tannins. Rich and grippy with a fleshy finish. Carignan, grenache and syrah." - James Suckling "Carignan, Grenache, Syrah. Some oak. Patchouli, pot pourri, raspberries and wet wood. Very true and the fruit is lovely, delicately spiced (bay leaf?). No extraction. Made with a very light hand and for immediate, unpretentious enjoyment. It would be impossible not to simply enjoy this wine! Fragrant right through to the end. Bravo. GV" - 16/20, Jancis Robinson over de 2020-vintage "Part of the Mas family's extensive holdings, this Corbières estate has turned out a ripe, licorice-stained 2019 Corbières la Comelle. A blend of 45% Carignan, 35% Grenache and 20% Syrah, it also shows some raspberry notes, black cherries and creosote. It's medium to full-bodied, with fine-grained tannins and plenty of richness and concentration. Nicely done." - 90 punten, Robert Parker's Wine Advocate over de 2019-vintage "Spiced red plum and concentrated cherry flavors are paired with menthol, cola and espresso elements in this plush red, with mineral, floral and garrigue details on the lingering finish. Carignan and Grenache. Drink now through 2026." - 90 punten, Wine Spectator over de 2018-vintage |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Paul Mas |
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc/Roussillon |
Appellatie | Corbières |
Jaartal | 2022 |
Alcoholpercentage | 14 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 3760040436753 |
EAN-code doos | 3760040436760 |
Brutogewicht fles | 1,53 |