Druivenras | Frappato, Nero d'Avola |
---|---|
Over het wijnhuis | Na de opstand van de Italiaanse generaal Garibaldi tegen de Franse Bourbon-dynastie in 1860, kwam de lokale Siciliaanse economie snel in beweging. Het was in die tijd dat Vito Curatolo Arini een wijnhuis liet bouwen voor zijn wijngaarden, waarvan hij de druiven tot die tijd had geleverd aan coöperaties. Het was de droom van Vito om in zijn geboortedorp Marsala premiumwijnen te maken die door heel de wereld erkend zouden worden. Dat is mede gelukt door de Engelsman John Woodhouse, die eerder de versterkte wijn Marsala uitvond, zodat deze naar Engeland verscheept kon worden. Tegenwoordig wordt Curatolo Arini gezien als dé topproducent van versterkte wijnen uit Marsala. Zijn Marsala’s staan bij menig sterrenrestaurant op de kaart. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van de heuvelachtige wijngaarden in Trapani, een wijngebied in het westen van Sicilië. De bodems zijn rijk aan kalk. |
Vinificatie | Na een korte schilweking van de blauwe druivenrassen worden de druiven zachtjes geperst en vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 19 graden. |
Kleur | Roze. |
Geur | Rode bessen en bloemen. |
Smaak | Ronde, soepele rosé met tonen van bloemen en aardbeien, en een aangename zuurgraad. |
Serveren bij | Lekker met gegrilde groenten, bijvoorbeeld bloemkool met rozemarijn van de barbecue. |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Wijnsoort | Rosé wijn |
Wijnhuis | Curatolo Arini |
Land | Italië |
Regio | Sicilië |
Appellatie | IGP Terre Siciliane |
Jaartal | 2024 |
Alcoholpercentage | 12,5 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Ja |
Brutogewicht fles | 1,35 |