Druivenras | Arinto, Roupeiro |
---|---|
Over het wijnhuis | De Alentejo, waar het wijnhuis Quinta do Carmo ligt, behoort tot de warmste wijngebieden van Portugal en zelfs van Europa. Het wijngebied is uitermate geschikt voor het maken van geconcentreerde rode wijnen, waar Quinta do Carmo dan ook gespecialiseerd in is. Verrassende lokale druivenrassen als Alicante Bouschet, Trincadeira en Aragonez (Tempranillo) voeren er de boventoon. Daarnaast maken ze ook verrassende witte wijnen, gemaakt van de lokale druivenrassen Arinto, Antão Vaz en Roupeiro. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in Alentejo, een wijngebied in het midden van Portugal. De bodem bestaat uit klei en kalksteen. |
Vinificatie | De druiven worden apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op gecontroleerde, lage, temperatuur in RVS tanks. Na de gisting blijft de wijn nog een week op de gistcellen ('sur lie') rijpen om de wijn zachter te maken en meer complexiteit mee te geven. |
Kleur | Citroengeel. |
Geur | Citrus en bloemen. |
Smaak | Fruitige wijn door het samenspel van de twee lokale druivenrassen: Roupeiro geeft citrus en bloemige tonen, Arinto zorgt voor frisse zuren. |
Serveren bij | Heerlijk bij kabeljauw of zalm uit de oven. Ook lekker bij salades met geitenkaas. |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Quinta do Carmo |
Land | Portugal |
Regio | Alentejo |
Appellatie | Alentejo |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 13,00 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,35 |