Druivenras | Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Trincadeira |
---|---|
Over het wijnhuis | De Alentejo, waar het wijnhuis Quinta do Carmo ligt, behoort tot de warmste wijngebieden van Portugal en zelfs van Europa. Het wijngebied is uitermate geschikt voor het maken van geconcentreerde rode wijnen, waar Quinta do Carmo dan ook gespecialiseerd in is. Verrassende lokale druivenrassen als Alicante Bouschet, Trincadeira en Aragonez (Tempranillo) voeren er de boventoon. Daarnaast maken ze ook verrassende witte wijnen, gemaakt van de lokale druivenrassen Arinto, Antão Vaz en Roupeiro. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in Alentejo, een wijngebied in het midden van Portugal. De bodem bestaat uit klei en kalksteen. |
Vinificatie | De druiven worden apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Na de gisting blijft het sap nog in contact met de schilletjes om meer smaak te onttrekken. Daarna rijpt de wijn nog 6 tot 9 maanden in RVS tanks. |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Rijpe, rode bessen. Kersen- en aardbeienjam. |
Smaak | Fruitige wijn met evenwichtige zuren en zachte tannines. |
Serveren bij | Heerlijk bij gevogelte, bijvoorbeeld patrijs of parelhoen. Ook lekker bij konijn. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Perswijn | 4/5 sterren |
Awards | "Rijp bosfruit, laurier, zoethout, rijp en rokerig. Mooi vol, krachtig, leer, tannine, goed." - Perswijn |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Quinta do Carmo |
Land | Portugal |
Regio | Alentejo |
Appellatie | Alentejo |
Jaartal | 2021 |
Alcoholpercentage | 14,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,35 |