Francesco Rinaldi Barolo Brunate 2016
Druivenras | Nebbiolo |
---|---|
Wijngaard en regio | De druiven komen uit de cru Brunate, die in de twee comunes Barolo en La Morra in Barolo ligt. De leeftijd van de wijnstokken varieert, met de oudste wijnstokken meer dan 40 jaar oud. De wijngaard ligt op het zuid/zuidoosten. De bodems bestaan voornamelijk uit kalksteen en klei met wat zand. |
Vinificatie | De druiven vergisten voor 25-30 dagen op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks, waarbij de schillen in contact zijn met het sap dat regelmatig over wordt gepompt. De wijn rijpt vervolgens minimaal 3 jaar in grote eikenhouten vaten van Slavonisch hout (50 hl). |
Kleur | Granaatrood. |
Geur | Tonen van specerijen, tabak, munt, salie, rook en kersen. |
Smaak | Serieus en droog, gedreven door fruit en kracht. |
Serveren bij | Lekker bij fazant met cantharellen. |
Serveertemperatuur | 16-17 °C |
Jancis Robinson | 17++/20 |
Vinous | 94 |
Gambero Rosso | 2 rode glaasjes |
Awards | "Barolo. Tasted blind. Mid ruby with orange tinges. Minerally, spicy red-fruit nose with a hint of camphor and with a sweet edge to it. Plenty of plush, spicy fruit on the palate, which erroneously leads you to believe this is ready now. Gorgeous sappy acidity and really fine tannins that slowly build up on the finish. A bit like a sleeping giant. (WS)" - Jancis Robinson "The 2016 Barolo Brunate is captivating. Dried herbs, mint, sage, cedar, sweet pipe tobacco and gentle earthy notes give the 2016 lovely aromatic complexity. Like all of the Rinaldi 2016s, the Brunate has a bit more early appeal than some other recent vintages. Even so, there is plenty of depth, Brunate muscle and overall structure to support a number of years of fine drinking." - Vinous |
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Jaartal | 2016 |
Alcoholpercentage | 14,5 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,35 |