Druivenras | Riesling |
---|---|
Over het wijnhuis | Konstantin Guntrum is de huidige eigenaar van het wijnhuis Louis Guntrum, al opgericht in 1648 in Nierstein, Rheinhessen. Waar zijn Rieslings worden geroemd door de wijncritici, zijn het juist ook de Burgunder-soorten en Dornfelder waarmee Guntrum bij het grote publiek bekend is geworden. Zijn Spätburgunder werd internationaal zelfs zo populair, dat Konstantin besloot de internationale naam Pinot Noir op het etiket te vermelden. |
Wijngaard en regio | Afkomstig uit wijngaarden in het dorp Nierstein in Rheinhessen. De wijngaarden bevinden zich langs de oevers van de Rijn op zeer steile hellingen. De druiven worden met de hand geplukt. |
Vinificatie | Het sap wordt op een gecontroleerde temperatuur van 16 graden vergist in RVS tanks. Na de gisting rijpt de wijn op de droesem ('sur lie'). Dit verzacht de wijn en geeft de wijn extra complexiteit mee. |
Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
Geur | Delicate tonen van appel, mandarijn, witte perzik en abrikozen. |
Smaak | Zacht en fruitig met een mooie balans tussen rijp fruit, frisse zuren en mineraliteit. Een klassieke expressie van Riesling. |
Serveren bij | Lekker bij een salade met rivierkreeftjes. |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Perswijn | 15/20 |
Awards | "Rijpe appel, citroen, kruidig, aards. Sappig, zoetzuur, slank, jong." - Perswijn "From up to 40-year-old vines in the crus Ölberg, Hipping and Pettenthal and picked between October 5-10, the 2019 Niersteiner Riesling Trocken offers a clear, bright and delicate bouquet of ripe white fruits and crushed stones. Fermented in stainless steel, this is a very elegant and filigreed Niersteiner with ripe and juicy fruit, charming and perfectly balanced sweetness (5.5 grams per liter) and stimulating mineral freshness and salinity. Excellent. Bottled with 12.5% alcohol in late March." - 91 punten, Robert Parker's Wine Advocate over de 2019-vintage "Aromas of meadow flowers and orange blossom are given further appeal by a hint of exotic fruit. In keeping with the vintage, the acidity shows considerable restraint, its task of bringing freshness to the wine admirably taken care of by cool saline minerality and a sprightly expression of apple and sweet lemon. Further piquancy is added by a fine note of fruit pith and peel, a delicate herbal notion sets the final accent." - 17/20, Jancis Robinson over de 2018-vintage |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Louis Guntrum |
Land | Duitsland |
Regio | Rheinhessen |
Appellatie | Rheinhessen |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 12.5 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Ja |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Ja |
EAN-code fles | 4008514103312 |
EAN-code doos | 40085141033122 |
Brutogewicht fles | 1,28 |