Druivenras | Barbera, Dolcetto, Nebbiolo |
---|---|
Over het wijnhuis | In het rustieke Serralunga d’Alba, in het hart van de DOCG Barolo, ligt de cru Meriame, waar Paolo Manzone zijn Nebbiolo voor zijn belangrijkste wijnen heeft aangeplant. De wijngaard dateert uit 1948 en de wijnstokken zijn soms tot wel 70 jaar oud. Manzone heeft zich laten inspireren door de Bourgogne en maakt Barolo’s die op Franse Bourgogne-vaten rijpen. Het zijn Barolo’s in een vrij moderne stijl, die passen bij de toegankelijke en wat aardse stijl Barolo’s die de cru Meriame levert. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Langhe, Italië. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen. De wijnstokken zijn ongeveer 20 jaar oud. |
Vinificatie | Na de oogst worden de druiven ontsteeld en zachtjes gekneusd. De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 25 tot 27 graden, plus een schilweking van één week na de gisting. Vervolgens rijpt een deel van de wijn in tonneaux (grote vaten van 350 liter), de rest blijft in RVS. |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Pruimen, kersen en ander donker fruit, aangevuld met laurier, ceder en viooltjes. |
Smaak | Rijke, volle smaak van donker rood fruit (pruimen, kersen) en aangename tannines. |
Serveren bij | Lekker bij steak tartare. Ook heerlijk bij stoofschotels met rundvlees. |
Serveertemperatuur | 14-16 °C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Paolo Manzone |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Langhe |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 14,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,35 |