Druivenras | Grenache |
---|---|
Over het wijnhuis | Rond 1850 besluit schoenmaker Amadio Pirovano zijn werk als schoenmaker op te geven voor zijn passie: wijn. Samen met zoons Constantino en Antonio opent hij een restaurant met lokale wijnen. In 1910 leidt het succes van de uit de hand gelopen hobby ertoe dat ze een klein wijnbedrijf beginnen. Het kleine wijnbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een groot bedrijf met wijnen uit vele Italiaanse wijngebieden: Veneto, Abruzzen, De Marken, Apulië en Sardinië. Naast stille wijnen maakt Pirovano kwaliteits-‘spumanti’, onder de naam Casa Coller. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in Sardinië. Cannonau is de Sardijnse naam voor Grenache. |
Vinificatie | De druiven worden vergist op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. |
Kleur | Granaatrood. |
Geur | Aardbeien, kreupelhout, leer, tabak en veel tijm. |
Smaak | Heel kruidige en vlezige wijn met veel zonnig fruit. |
Serveren bij | Lekker bij geroosterd speenvarken. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Pirovano |
Land | Italië |
Regio | Sardinië |
Appellatie | Cannonau di Sardegna |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 13 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 8000013022039 |
EAN-code doos | 8000013014782 |
Brutogewicht fles | 1,35 |