Druivenras | Bobal |
---|---|
Over het wijnhuis | Punctum betekent letterlijk ‘de kruising’. Het wijnhuis is gesitueerd in Las Pedroñeras, op de kruising van de steden Cuenca, Ciudad Real en Albacete. In 2005 wordt het opgericht door de familie Fernández Cifuentes. Inmiddels is Punctum het meest bekroonde biologische wijnhuis van Spanje met moderne wijnen van onder meer Tempranillo en Graciano en een scala aan internationale druivenrassen, zowel zeer bekend (Chardonnay en Cabernet Sauvignon) als verrassend (Viognier en Petit Verdot). |
Wijngaard en regio | De druiven komen uit Ribera del Júcar, waar de zomers heet zijn en de winters koud. |
Vinificatie | De wijn vergist in kleine RVS tanks en wordt regelmatig overgepompt. De wijn rijpt vervolgens 6 maanden in Amerikaans eiken. |
Kleur | Kersenrood met een paarse rand. |
Geur | Aardbeien en frambozen. |
Smaak | Rijp en vol. Tonen van vanille, rook, specerijen en drop. |
Serveren bij | Lekker bij een paella met chorizo en konijn. |
Serveertemperatuur | 15-17 °C |
Awards | "Oostelijk van de Spaanse Hoogvlakte ontving het gebied Ribera del Júcar in 2003 zijn eigen herkomstbenaming. In de 9000 à 10.000 hectare tellende streek is o.a. Dominio de Punctum actief dat zelf op de Hoogvlakte ligt en in totaal beschikt over 200 hectare met druivenstokken, alle organisch gecultiveerd. Het domein wordt geleid door Jesús Fernández (links), terwijl diens zuster Ruth als wijnmaker fungeert. Van de blauwe bobal wist ze een volle, gespierde, donkerrode wijn te maken die trakteert op dik fruit, zwart en mild gekruid. Op koude dagen breng je er Spaanse zonnewarmte mee op tafel." - Hubrecht Duijker |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Punctum |
Land | Spanje |
Regio | Castilla-La Mancha |
Appellatie | Ribera del Júcar |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 14,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Ja |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,28 |