Druivenras | Cabernet Sauvignon |
---|---|
Over het wijnhuis | RedHeads Studio is opgericht door een groep jonge wijnmakers, die hun eigen wijndomein zijn gestart in McLaren Vale, Australië. Samen zoeken ze de beste percelen van Zuid-Australië op en 'bevrijden' ze druiven uit de handen van de grote namen om wijnen met ziel, karakter en persoonlijkheid te maken.
In tegenstelling tot de cowboy op het etiket die alles verloor tijdens z’n omzwervingen (z’n baan, z’n huis en z’n vriendinnetje), vond RedHeads prachtige wijnstokken Cabernet Sauvignon, waarmee ze nu de Whip-Hand maken. |
Wijngaard en regio | De druiven komen uit Barossa en voor een deel uit Eden Valley. |
Vinificatie | De druiven worden vergist in open tanks, waarbij de druivenpulp regelmatig met de hand wordt ondergeduwd. De wijn rijpt in grote eikenhouten vaten. |
Kleur | Diep granaatrood. |
Geur | Bramen, cassis en pruimen. |
Smaak | Rijk en vol. Tonen van specerijen, tabak en leer. |
Serveren bij | Lekker bij langzaam gegaard rundvlees. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Perswijn | 16,5/20 |
Awards | "Zwoel, rijp, kersen, cassis, mooi fruit. Zacht, rijp, mooie tannine, gepolijst." - Perswijn "Het mondgevoel is als van een crèmige lippenstift. In de sappige smaak vallen fruit en florale tonen op. Zet hier meer een rendang bij of een oosters groentegerecht met Thaise basilicum. In elk geval iets uit de bruut van Australië, dan komt het sowieso goed. Stoer etiket." - 4/5 sterren, WineLIFE over de 2015-vintage |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | RedHeads Studio |
Land | Australië |
Regio | South Australia |
Appellatie | Barossa |
Jaartal | 2018 |
Alcoholpercentage | 14,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,2 |