| Druivenras | Chardonnay, Malvasia, Trebbiano |
|---|---|
| Over het wijnhuis | De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de wijngaarden van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso. |
| Wijngaard en regio | Afkomstig van geselecteerde wijngaarden in het zuidoosten van Toscane: DOC Valdichiana. |
| Vinificatie | De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 18 °C. |
| Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
| Geur | Tropisch fruit en appel. |
| Smaak | Frisse, levendige wijn met hinten van witte perzik, tropisch fruit en goede zuren. |
| Serveren bij | Lekker als aperitief. Ook heerlijk bij salade, bijvoorbeeld met geitenkaas of een salade caprese. |
| Serveertemperatuur | 10-12 °C |
| Wijnsoort | Witte wijn |
| Wijnhuis | Renzo Masi |
| Land | Italië |
| Regio | Toscane |
| Appellatie | Valdichiana Toscana |
| Jaartal | 2023 |
| Alcoholpercentage | 12,50 |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Vegan friendly | Nee |
| Inhoud | 75 cl |
| Verpakt per | 6 |
| Verpakking | Doos |
| Schroefdop | Ja |
| Brutogewicht fles | 1,16 |