Druivenras | Sangiovese |
---|---|
Over het wijnhuis | De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de wijngaarden van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso. |
Wijngaard en regio | De druiven komen uit het productiegebied voor Chianti, met name uit de omgeving van Rufina. Paolo Masi werkt samen met wijnboeren en koopt jaarlijks hun druiven. |
Vinificatie | De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen 23 °C en 25 °C. |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Bramen, kersen en een hint van specerijen. |
Smaak | Soepele wijn, niet te zwaar, met veel fruit (bramen, kersen). |
Serveren bij | Lekker bij eenvoudige gerechten met tomaat, zoals spaghetti bolognese of pizza. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Renzo Masi |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Sangiovese di Toscana |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 13 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Ja |
Brutogewicht fles | 1,16 |