| Druivenras | Colorino, Sangiovese |
|---|---|
| Over het wijnhuis | De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de wijngaarden van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso. |
| Wijngaard en regio | De druiven komen van verschillende wijngaarden in Toscane. |
| Vinificatie | De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen 23 °C en 25 °C. |
| Kleur | Paarsrood. |
| Geur | Veel kersen, typerend voor Sangiovese, en een hint van specerijen. |
| Smaak | Soepele wijn, niet te zwaar, met veel fruit (bramen, kersen). |
| Serveren bij | Lekker bij gerechten met tomaten(saus), zoals spaghetti bolognese of gehaktballetjes in tomatensaus. |
| Serveertemperatuur | 16-18 °C |
| Wijnsoort | Rode wijn |
| Wijnhuis | Renzo Masi |
| Land | Italië |
| Regio | Toscane |
| Appellatie | IGP Rosso di Toscana |
| Jaartal | 2024 |
| Alcoholpercentage | 13 |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Vegan friendly | Nee |
| Inhoud | 75 cl |
| Verpakt per | 6 |
| Verpakking | Doos |
| Schroefdop | Ja |
| Brutogewicht fles | 1,16 |