Trapiche Iscay Syrah/Viognier 2019

Artikelnummer
TR063/19
Log in om producten te kunnen bestellen.
Meer informatie
Meer informatie
Druivenras Syrah, Viognier
Over het wijnhuis Trapiche is opgericht in 1883 met een kleine wijngaard aan de voet van de Andes, genaamd El Trapiche. Begonnen als lokale onderneming is Trapiche inmiddels uitgegroeid tot wijnhuis van formaat met ruim 1.200 hectare aan wijngaarden. Daarnaast werken ze samen met meer dan 300 wijnboeren in de omgeving, om wijn van de beste terroirs uit Mendoza te kunnen aanbieden.
Wijngaard en regio Afkomstig van wijngaarden in Los Arboles, in Uco Valley in Mendoza. De wijngaarden liggen op 1.250 meter hoogte.
Vinificatie De twee druiven worden ontsteeld en vergisten gezamenlijk in nieuw Frans eiken. Dat gebeurt met wilde gisten. Daarna volgt een inweking van 18 dagen. Na het persen rijpt de wijn nog 15 maanden in nieuw Frans eiken.
Kleur Diep donkerrood.
Geur Pruimen, gedroogde bloemen en witte peper.
Smaak Zoete tannines en zuivere fruitexpressie. Verfijnd.
Serveren bij Lekker bij lamsvlees met rijpe olijven.
Serveertemperatuur 16-18 °C
James Suckling 97
Perswijn 16/20
Vinous 95
Decanter 94
Awards "This has a perfumed nose of blackberries, black cherries, cloves, black and white pepper, oregano, olives and orange zest. Peaches, too. It’s full-bodied with very fine, polished and velvety tannins, melting into sleek layers of black fruit and peppery spice. Caressing and youthful. So soft and silky. Co-fermented 97% syrah and 3% viognier. Try after 2023." - James Suckling

"Kersen, bramen, rode peper, gedroogde kruiden. Zoet fruit, aparte zuren, intens, lang." - Perswijn

"The 2019 Syrah - Viognier Iscay is mostly the former with a 3% dash of the latter from Los Árboles, Uco Valley and was aged for 15 months in new French barrels. A dull purple in the glass. The complex nose offers notes of blackberry, leather and hints of bacon with white floral aromas over an elegant bed of wood. Relaxed with plenty of flavor, a silky flow and juicy freshness, it ends with delicate aromas of fruit and spice. Inspired by the north of the Rhône Valley but a touch riper, the 2019 is a rewarding, unique wine for Argentina." - Vinous

"This is one of the first great Syrah wines from Argentina and is still to this day one of the silkiest. It has a perfumed nose of violets and black fruit, and a dash of Viognier (3%) that really pulls this wine together in a fragrant, seductive and ageworthy red." - Decanter

"The smoky and toasty 2017 Iscay Syrah-Viognier was produced with grapes from Los Árboles and shows balance and varietal character too. It is fresh and has good ripeness while keeping balanced. It reveals fine tannins and a balanced, clean and long finish. It fermented in concrete in a traditional way and matured in new oak barrels for 15 months. " - 93 punten, Robert Parker's Wine Advocate over de 2017-vintage

"Definitely smells of ripe Syrah. Deep crimson. Soft and alluring. Well done! Gentle." - 16,5/20, Jancis Robinson over de 2015-vintage

"The captivating nose opens with floral, clove, vanilla and raspberry aromas. A fresh accent of eucalyptus adds complexity. It has a full body that features plum, blueberry and raspberry on the palate. Herbaceous notes blend with oaky flavors that are balanced by nice acidity and plush tannins. It finishes with sweet notes of berries." - 92 punten, Wine Enthusiast over de 2017-vintage
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Trapiche
Land Argentinië
Regio Mendoza
Appellatie Mendoza
Jaartal 2019
Alcoholpercentage 14,50
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan friendly Nee
Inhoud 75 cl
Verpakt per 6
Verpakking Kist
Schroefdop Nee
Brutogewicht fles 1,4