| Druivenras | Chardonnay | 
|---|---|
| Over het wijnhuis | Trapiche is opgericht in 1883 met een kleine wijngaard aan de voet van de Andes, genaamd El Trapiche. Begonnen als lokale onderneming is Trapiche inmiddels uitgegroeid tot wijnhuis van formaat met ruim 1.200 hectare aan wijngaarden. Daarnaast werken ze samen met meer dan 300 wijnboeren in de omgeving, om wijn van de beste terroirs uit Mendoza te kunnen aanbieden. | 
| Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in Los Arboles in Uco Valley (Mendoza, Argentinië). De wijngaarden hebben alluviale bodems met zand en ook ronde stenen op 50 centimeter diepte. | 
| Vinificatie | De druiven worden ontsteeld en geperst. De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 15-17 graden. De wijn ondergaat een malolactische vergisting. Dit zet het scherpere appelzuur om in milder melkzuur en geeft de wijn een romiger mondgevoel. Na de gisting rijpt de wijn 12 maanden in eikenhouten vaten (95% Frans en 5% Amerikaans). | 
| Kleur | Citroengeel. | 
| Geur | Rode appel, mango, citroenschil en karamel. | 
| Smaak | Volle, ronde wijn met tonen van boter en houtrijping. | 
| Serveren bij | Lekker bij polenta met paddenstoelen en Parmezaanse kaas . | 
| Serveertemperatuur | 8-10 °C | 
| Awards | "Creamy and citric nose with a touch of vanilla and pie crust. Very bright acidity with a medium body and a fresh, creamy finish." - 91 punten, James Suckling over de 2023-vintage "he 2023 Chardonnay Tesoro hails from Los Árboles, Tunuyán and was aged up to four months in oak barrels. Green in hue, it features aromas of ripe fruit blended with oak, vanilla and cream. Dry, rich and creamy in texture, it also offers a faintly herbal note and a lightly concentrated mouthfeel. A soft sulfite note lingers subtly at the back of the throat, adding complexity to this well-balanced Chardonnay." - 90 punten, Vinous over de 2023-vintage "From Los Arboles. Aged 12 months in oak (95% French, 5% American). Very fresh and lively though there’s a strain of spicy oak that occludes the freshness of the fruit and bothers me, unfortunately. 5% American oak may be too much? Grip on the end. Such a shame because I’m sure the fruit was lovely! (JR)" - 15/20, Jancis Robinson over de 2022-vintage | 
| Wijnsoort | Witte wijn | 
| Wijnhuis | Trapiche | 
| Land | Argentinië | 
| Regio | Mendoza | 
| Appellatie | Mendoza | 
| Jaartal | 2024 | 
| Alcoholpercentage | 14,40 | 
| Biologisch gecertificeerd | Nee | 
| Vegan friendly | Nee | 
| Inhoud | 75 cl | 
| Verpakt per | 6 | 
| Verpakking | Doos | 
| Schroefdop | Ja | 
| EAN-code fles | 7791540053900 | 
| EAN-code doos | 7791540153907 | 
| Brutogewicht fles | 1,35 | 
