Château Palmer

In de 1855-classificatie werd Château Palmer ‘slechts’ geclassificeerd als 3ème Grand Cru Classé, maar velen zijn het eens dat Château Palmer een Premier Cru zou zijn als de classificatie vandaag opnieuw gemaakt zou worden.

Château Palmer beschikt over 66 wijngaarden in een bijzonder terroir in Margaux met fijne kiezels en zanderige kiezelbodems, maar ook klei die voor kracht zorgt. In tegenstelling tot de meeste wijnhuizen in de Médoc is de aanplant van Merlot hier met 47% net zo hoog als het aandeel Cabernet Sauvignon, aangevuld met 6% Petit Verdot. De stijl van Palmer kan worden omschreven als fluweelzacht en dat is deels te danken aan de oude Merlot-wijnstokken in combinatie met de bodems.

Directeur Thomas Duroux was de aanstichter van de ommezwaai naar biologisch-dynamisch werken en een bijbehorende certificering. Het wijnhuis doet dat met volle toewijding, maar omarmt tegelijkertijd voortdurend de nieuwste technologische innovaties. Zo was het château één van de eerste die een optische sorteermachine gebruikte. En wordt met infraroodcamera’s het ideale oogstmoment per perceel bepaald. Er zijn niet één, maar twee wijnkelders: de eerste voor de nieuwe oogst en de tweede om oudere oogstjaren in te laten rijpen. Duidelijk is dat hier absoluut niets aan toeval wordt overgelaten.

Het château maakt sinds de 1998-oogst ook de wijn Alter Ego de Palmer. Alter Ego wordt gemaakt met druiven uit andere percelen. Het château ziet de wijn dat ook niet als een tweede wijn, maar als een geheel eigen, unieke wijn.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren