Château Tertre Daugay
Château Tertre Daugay is een Grand Cru Classé in Saint-Émilion, die in de jaren 1900 in verval raakte maar uiteindelijk op een veiling in 1978 werd verkocht aan Léo de Malet-Roquefort, de eigenaar van Château La Gaffelière. Het was Malet-Roquefort die het château weer uit het slop trok. Het bijzondere van Château Tertre Daugay is dat het gelegen is op een ‘tertre’, een verhoging dus, met verreikende uitzichten over de Dordogne-vallei.
Sinds 2012 is Château Tertre Daugay in handen van Domaine Clarence Dillon, eigenaar van Château Haut-Brion. De nieuwe eigenaren veranderden de naam van het landgoed naar Château Quintus. ‘Quintus’ is het Latijnse woord voor het getal 5. Toepasselijke naam, aangezien dit ook het vijfde huis is dat Domaine Clarence Dillon bezit in Bordeaux. Niet veel later namen ze ook het aangrenzende Chateau l'Arrosée over en voegden ze samen met Château Quintus.
Château Quintus heeft een wijngaardoppervlakte van bijna 30 hectare en is aangeplant met 60% Merlot en 40% Cabernet Franc. De gemiddelde leeftijd van de stokken ligt rond de 25 jaar met een paar uitschieters van bijna 100 jaar.