Paradiso

Paradiso

Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivenrassen als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.

In Puglia heeft de economie altijd achtergelopen ten opzichte van rijkere handelssteden als Milaan en Turijn en het toeristische Venetië en Rome. Boeren werkten in de na-oorlogse jaren hard om brood op de plank te krijgen. Druiven werden vaak voor lage prijzen verkocht aan wijn- en vermoutproducenten in het noorden. De laatste twintig jaar is er ook in Puglia steeds meer bewustzijn ontstaan van de mogelijke kwaliteit van de druiven die aangeplant staan. Puglia heeft niet alleen een enorme kwaliteitsontwikkeling doorgemaakt, maar ook een veel beter imago gekregen. En dat terwijl de prijzen meer dan vriendelijk zijn gebleven.

Tegenwoordig bezit Cantine Paradiso zo’n 30 hectare aan wijngaarden, waar ze zowel rode als witte druivenrassen hebben aangeplant. Naast zeer herkenbare Negroamaro en Primitivo maakt Paradiso ook wijnen van andere druivenrassen die het terroir en het klimaat van Puglia weerspiegelen. Ook voor de witte wijnen worden daarom lokale druivenrassen gebruikt, zoals Greco en Fiano.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren