Silvio Grasso
Silvio Grasso maakt moderne Barolo’s met druiven uit de gemeenten La Morra en Barolo. Hoewel modern, worden de wijnen van Silvio Grasso niet getypeerd door aanwezige houttonen. Hij gebruikt met name grote houten vaten tijdens de rijping.
De historie van het wijnhuis gaat terug naar 1927, toen Silvio Grasso zijn bedrijf begon en druiven ging verbouwen. Pas in de jaren ’80 bottelt het wijnhuis zelf zijn eerste wijnen. Dat is ook het moment dat zoon Alessio Federico het wijnhuis overneemt van zijn vader. Hij leidt nog steeds het bedrijf, bijgestaan door zijn vrouw Marilena en zonen Silvio en Paolo.
Het wijnhuis werkt met druiven uit de gemeenten La Morra en Barolo. In totaal werkt het wijnhuis met 14 hectare aan wijngaarden, waarvan 6 in eigen bezit. Van verschillende cru’s uit La Morra worden bovendien single-vineyard-wijnen gemaakt, zoals Annunziati, Bricco Luciani en Bricco Manzoni.