Dr. Bürklin-Wolf Riesling Ruppertsberger Hoheburg P.C. 'Trocken' BIO 2023
Druivenras | Riesling |
---|---|
Over het wijnhuis | Het historische wijnhuis van Dr. Bürklin-Wolf behoort niet alleen tot de absolute top van de Duitse wijnregio Pfalz, maar zelfs tot de wijngrootheden van Duitsland. Het wijnhuis heeft een indrukwekkend en zeer uitgebreid bezit in een aantal van de mooiste wijngaarden van de Pfalz. Dr. Bürklin-Wolf werkt volledig biologisch-dynamisch om wijnen met zoveel mogelijk terroirexpressie te maken. En of dat is gelukt! De (altijd droge) Rieslings van Dr. Bürklin-Wolf combineren de kracht en rijkheid van de Pfalz met een waanzinnige finesse en plaatsgebondenheid. |
Wijngaard en regio | Afkomstig uit het perceel Hoheburg in het dorp Ruppertsberg in de Mittelhaardt in de Duitse wijnregio Pfalz. De bodems bevatten veel wit en gekleurd zandsteen. |
Vinificatie | De druiven worden als hele trossen geperst. Het sap wordt spontaan vergist. De wijn rijpt in grote, gebruikte eikenhouten vaten. De wijn rijpt daarbij 'sur lie', wat de wijn extra complexiteit en romigheid geeft. |
Kleur | Lichtgeel. |
Geur | Veel tonen van citrusfruit en zest, maar ook natte steen. |
Smaak | Sappige Riesling met opvallende minerale, stenige tonen. Ook ziltig. |
Serveren bij | Lekker bij een ceviche van zeebaars met citroen. |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Robert Parker | 92 |
James Suckling | 95 |
Vinous | 94 |
Awards | "The 2023 Hoheburg Ruppertsberg P.C. opens with an intense and elegant yet quite upfront bouquet of ripe and stewed apricots and mirabelles intertwined with flinty notes. Full-bodied, intense and mineral on the vital yet still a little muted palate, this is an elegant and finely juicy as well as savory Riesling that is long, tight and intensely aromatic as well as sustainably structured from the warm, red sandstone terroir. 12.5% stated alcohol. Diam 30 cork. Tasted at the domaine in January 2025." - Robert Parker's Wine Advocate "The wonderfully wide spectrum of citrus aromas with a touch of flint pulls you into this generous and juicy beauty. Terrific combination of juiciness and intense minerality on the medium- to full-bodied palate. Long, supple yet tingling finish. From a very warm site in this warm region. From biodynamically grown grapes. Vegan." - James Suckling "(93-95) The 2023 Riesling Ruppertsberger Hoheburg P.C. was harvested on an elevated site of Triassic sandstone. On the nose, gentle flintiness clings to grapefruit zest and green pear peel. The palate is rounded, stony and crystalline, with a really salty edge on its clear-cut but ripe, smooth body. (Bone-dry)" - Vinous "Cask sample. Dense and honeyed, with the broad tingle of warm sandstone. Rich and fun. (JR)" - 17/20, Jancis Robinson over de 2017-vintage |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Dr. Bürklin-Wolf |
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Appellatie | Pfalz |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 12 |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Vegan friendly | Ja |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 40 16462 528101 |
EAN-code doos | 40 16462 528194 |
Brutogewicht fles | 1,2 |