| Druivenras | Riesling |
|---|---|
| Over het wijnhuis | Het historische wijnhuis van Dr. Bürklin-Wolf behoort niet alleen tot de absolute top van de Duitse wijnregio Pfalz, maar zelfs tot de wijngrootheden van Duitsland. Het wijnhuis heeft een indrukwekkend en zeer uitgebreid bezit in een aantal van de mooiste wijngaarden van de Pfalz. Dr. Bürklin-Wolf werkt volledig biologisch-dynamisch om wijnen met zoveel mogelijk terroirexpressie te maken. En of dat is gelukt! De (altijd droge) Rieslings van Dr. Bürklin-Wolf combineren de kracht en rijkheid van de Pfalz met een waanzinnige finesse en plaatsgebondenheid. |
| Wijngaard en regio | Afkomstig uit wijngaarden in de Mittelhaardt in de Duitse wijnregio Pfalz. Voor deze wijn worden druiven uit verschillende wijngaarden in de dorpen Wachenheim, Ruppertsberg en Deidesheim gebruikt. De bodems bevatten onder andere zandsteen, klei, kalksteen en leem. |
| Vinificatie | De druiven worden als hele trossen geperst. Het sap wordt spontaan vergist. De wijn rijpt in een combinatie van RVS vaten en grote, gebruikte eikenhouten vaten. |
| Kleur | Lichtgeel. |
| Geur | Aromatisch en fruitig met tonen van appel, peer, ananas, sinaasappel en citroenschil. Bloemig. Ook een hint vuursteen. |
| Smaak | Fruitige wijn met sappige zuren. Verfijnd en gebalanceerd met goede lengte. Licht ziltige afdronk. |
| Serveren bij | Lekker bij een salade met garnalen en lente-ui. |
| Serveertemperatuur | 8-10 °C |
| James Suckling | 92 |
| Vinous | 90 |
| Awards | "This classic Pfalz riesling has abundant peach and Amalfi lemon fruit, plenty of structure and bright mineral acidity on the juicy, medium-bodied palate. Pronounced preserved lemon and salt flavors in the long finish. From biodynamically grown grapes. Vegan." - James Suckling "The 2024 Riesling includes young vines as of their fifth and sixth years from Gaisböhl and Gerümpel. This fermented spontaneously, half in Doppelstück, half in stainless steel. A very subtle flicker of flint accompanies bright citrus and crushed citrus foliage. The palate brings the typical Pfalz juiciness with some stone fruit, but the lemon overtone is a constant in this vivid, bone-dry expression. (Bone-dry)" - Vinous "The 2023 Riesling Trocken is still closed and reductive in its pretty spicy and phenolic, initially rather grassy nose that opens up in the glass to deliver ripe lemon aromas intertwined with notes of broken sandstones. Round and lush on the palate, this is a juicy, elegant and quite intense or even extract-rich Riesling with ripe acidity and good, phenolic grip. 12% stated alcohol. Screw-cap closure. Tasted at the domaine in January 2025." - 90 punten, Robert Parker's Wine Advocate over de 2023-vintage "Cask sample. Intense wild-flower (biodynamic) character. Really racy and energetic. Bone-dry finish but lots of fruit on the way there. GV? (JR)" - 16,5/20, Jancis Robinson over de 2023-vintage "Salty, minerally and zesty, this dry Riesling has a refreshing green apple and citrus character which finishes with fresh lime juice. Zesty rather than juicy, it is a good food wine thanks to the acidity and clean flavours. Try with charcuterie." - 90 punten, Decanter over de 2016-vintage "Reductief, abrikoos, citrus, honing. Intens, zoetzuur, krachtig, hoog niveau." - 15,5/20, Perswijn over de 2022-vintage |
| Wijnsoort | Witte wijn |
| Wijnhuis | Dr. Bürklin-Wolf |
| Land | Duitsland |
| Regio | Pfalz |
| Appellatie | Pfalz |
| Jaartal | 2024 |
| Alcoholpercentage | 12 |
| Biologisch gecertificeerd | Ja |
| Vegan friendly | Nee |
| Inhoud | 75 cl |
| Verpakt per | 6 |
| Verpakking | Doos |
| Schroefdop | Ja |
| EAN-code fles | 40 16462 206108 |
| EAN-code doos | 40 16462 206191 |
| Brutogewicht fles | 1,2 |