Druivenras | Pinot Blanc |
---|---|
Over het wijnhuis | Het historische wijnhuis van Dr. Bürklin-Wolf behoort niet alleen tot de absolute top van de Duitse wijnregio Pfalz, maar zelfs tot de wijngrootheden van Duitsland. Het wijnhuis heeft een indrukwekkend en zeer uitgebreid bezit in een aantal van de mooiste wijngaarden van de Pfalz. Dr. Bürklin-Wolf werkt volledig biologisch-dynamisch om wijnen met zoveel mogelijk terroirexpressie te maken. En of dat is gelukt! De (altijd droge) Rieslings van Dr. Bürklin-Wolf combineren de kracht en rijkheid van de Pfalz met een waanzinnige finesse en plaatsgebondenheid. |
Wijngaard en regio | Afkomstig uit wijngaarden in de Mittelhaardt in de Duitse wijnregio Pfalz. Voor deze wijn worden druiven uit verschillende wijngaarden in het dorp Wachenheim gebruikt. De bodems bevatten onder andere zandsteen en leem. |
Vinificatie | De druiven worden als hele trossen geperst. Het sap wordt spontaan vergist. De wijn rijpt in een combinatie van RVS vaten en grote, gebruikte eikenhouten vaten. |
Kleur | Bleekgeel. |
Geur | Uitnodigende geur van peer, appel, witte perzik en witte bloemen. |
Smaak | Rond en vriendelijk. Subtiele tinteling op de tong. Een klein beetje romig. Zachte en schone afdronk. |
Serveren bij | Lekker bij witte asperges. |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Awards | "Full screwcapped bottle just 1,145 g. Grown on sandstone and clay sites around Wachenheim. Certified organic and biodynamic. So much life and character! This is a relatively modest wine from this stable but it is top-notch – so distinguished. Fully ripe fruit and just the right amount of acidity. Like a bunch of Pinot Blanc grapes squeezed on to your tongue. Nuanced with some greenery sensation – much more concentrated than the average Alsace Pinot Blanc." - 17/20, Jancis Robinson over de 2023-vintage "Bright nose of orange zest and summer meadows. Medium-bodied with attractive yet restrained citrusy fruit, a hint of tannin from wood supporting the beautifully balanced finish. From biodynamically grown grapes. Partly wild-fermented, then matured 80% in stainless steel and 20% in oak. Vegan." - 91 punten, James Suckling over de 2022-vintage "Peer en appel, perzik, witte peper. Fris en sappig, goede zuren, diepgang, smaakvol." - 15,5/20 - Perswijn over de 2023-vintage |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Dr. Bürklin-Wolf |
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Appellatie | Pfalz |
Jaartal | 2024 |
Alcoholpercentage | 12 |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Ja |
EAN-code fles | 40 16462 206108 |
EAN-code doos | 40 16462 206191 |
Brutogewicht fles | 1,2 |