Druivenras | Macabeo, Parellada, Xarello |
---|---|
Over het wijnhuis | Josep Masachs is een Catalaans wijnhuis, dat tot de pioniers op het gebied van Cava behoort. Cava betekent vrij vertaald uit het Catalaans ‘kelder’, de plaats waar deze mousserende wijnen de tijd krijgen om te rijpen. Josep Masachs is opgericht in 1920 in Vilafranca del Penedès en maakt dus al meer dan 100 jaar wijnen. De eerste Cava werd in 1950 gemaakt. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van wijngaarden uit Penedès, het gebied voor Cava in het noordoosten van Spanje. |
Vinificatie | Cava is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionnelle. Deze wijn ondergaat een tweede gisting en rijping van 14 maanden, wat de wijn een verfijnde bubbel geeft. |
Kleur | Geel met gouden reflectie. |
Geur | Toast, amandel, noten, appel en abrikoos. |
Smaak | Volle, zachte Cava Brut met een elegante mousse. |
Serveren bij | Lekker met eiergerechten, zoals een Spaanse tortilla. |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Wijnsoort | Mousserende wijn |
Wijnhuis | Josep Masachs |
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Jaartal | Non-Vintage |
Alcoholpercentage | 11,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Ja |
Inhoud | 37,5 cl |
Verpakt per | 12 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 8410644351369 |
EAN-code doos | 18410644351366 |
Brutogewicht fles | 0,864 |