Josep Masachs

Josep Masachs

Josep Masachs is een Catalaans wijnhuis, dat tot de pioniers op het gebied van Cava behoort. Cava betekent vrij vertaald uit het Catalaans ‘kelder’, de plaats waar deze mousserende wijnen de tijd krijgen om te rijpen. Josep Masachs is opgericht in 1920 in Vilafranca del Penedès en maakt dus al meer dan 100 jaar wijnen. De eerste Cava werd in 1950 gemaakt.

Wijnen met de kwaliteitsaanduiding Cava bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen: Macabeo, Xarel·lo en Parellada. Hoewel er ook andere rassen gebruikt mogen worden, gebruikt Masachs deze traditionele druivenblend. De wijnen worden gemaakt volgens de methode van de tweede gisting op fles van minstens negen maanden (Método Tradicional). Op deze manier krijgen Cava’s hun bubbel.

De Josep Masachs Cava’s zijn het visitekaartje van het wijnhuis en zowel verkrijgbaar als Brut en als Brut Rosé. De Mas Fi Cava is een betaalbare variant voor alledag. Daarnaast is er de serie niet-mousserende La Chita met hip, trendy label.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren