Druivenras | Grenache, Monastrell, Trepat |
---|---|
Over het wijnhuis | Josep Masachs is een Catalaans wijnhuis, dat tot de pioniers op het gebied van Cava behoort. Cava betekent vrij vertaald uit het Catalaans ‘kelder’, de plaats waar deze mousserende wijnen de tijd krijgen om te rijpen. Josep Masachs is opgericht in 1920 in Vilafranca del Penedès en maakt dus al meer dan 100 jaar wijnen. De eerste Cava werd in 1950 gemaakt. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van wijngaarden uit Penedès, het gebied voor Cava in het noordoosten van Spanje. |
Vinificatie | Cava is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionnelle. Deze wijn ondergaat een tweede gisting en rijping van 14 maanden, wat de wijn een verfijnde bubbel geeft. |
Kleur | Bleekroze. |
Geur | Aardbei en ander rood fruit. Subtiele tonen van noten en gebak. |
Smaak | Ronde, zachte Cava Brut Rosé met een elegante mousse. Goede frisheid en subtiele tonen van de tweede gisting. |
Serveren bij | Lekker bij Spaanse hamsoorten zoals Iberico en Serrano. |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Wijnsoort | Mousserende wijn |
Wijnhuis | Josep Masachs |
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Jaartal | Non-Vintage |
Alcoholpercentage | 11,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Ja |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 8410644351246 |
EAN-code doos | 68410644351248 |
Brutogewicht fles | 1,35 |