Druivenras | Nero di Troia, Primitivo |
---|---|
Over het wijnhuis | Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. |
Vinificatie | De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden gedurende 7 tot 9 dagen. |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Pruimen en kersen. |
Smaak | Fruitige wijn met tonen van pruimen, maar ook kruiden en chocolade. |
Serveren bij | Lekker bij een gegrilde hertenbiefstuk. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Paradiso |
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Appellatie | IGP Puglia |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 13 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 8053629440940 |
EAN-code doos | 80536294409404 |
Brutogewicht fles | 1,35 |