Druivenras | Nebbiolo |
---|---|
Over het wijnhuis | Silvano Bolmida bezit een kleine 7 hectare in één van de beroemdste cru's van heel Barolo: Bussia. De wijnen van Silvano Bolmida hebben een goede balans tussen kracht en elegantie. Niemand minder dan Alessandro Masnaghetti, schrijver van de boeken Barolo MGA Vol I & II, noemde Bolmida enkele jaren geleden "Il Barolista dell'Anno"! |
Wijngaard en regio | De druiven komen uit de cru Le Coste di Monforte in de comune Monforte d’Alba in Barolo. De wijngaarden hebben een ligging op het zuiden en zuidoosten, op 300 meter boven zeeniveau. De bodems bestaan uit klei met leem en zand en ook fossiele resten. |
Vinificatie | De druiven vergisten met een zeer lange inweking van 90 dagen. De wijn rijpt vervolgens 1 jaar in gebruikte Franse barriques (die zijn geselecteerd op minimale invloeden van eikenhout) en vervolgens 14-24 maanden in grote houten vaten (30 hl). |
Kleur | Kersenrood. |
Geur | Kersen, aardbeien, frambozen en leer. |
Smaak | Harmonieuze wijn met rijke, maar zachte tannines en goede zuren. |
Serveren bij | Lekker bij ossobuco. |
Serveertemperatuur | 15-18 °C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Silvano Bolmida |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Jaartal | 2016 |
Alcoholpercentage | 14 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,35 |