Druivenras | Pinotage |
---|---|
Over het wijnhuis | Survivor vertelt het verhaal van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat. In de Survivor-range worden naast de voor Zuid-Afrika bekende druivenrassen Pinotage en Chenin Blanc ook internationale druivenrassen als Chardonnay en Syrah gebruikt. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van een aantal wijngaardblokken in Swartland, Zuid-Afrika. De bodems bestaan uit rode leemgrond die het water goed kan regulieren. Deze wijngaarden hebben een lage opbrengst. De wijnstokken zijn zodanig geplant dat ze optimaal profiteren van de koele zeebries. Deze bries zorgt ervoor dat de zomertemperatuur tussen de 20 en 30 graden ligt. |
Vinificatie | De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. De druiven krijgen een koude inweking van 24 uur. Elke 4 uur wordt de wijn overgepompt om kleur en tannine te onttrekken. De druiven worden vergist op een temperatuur van maximaal 26 graden gedurende 6 dagen. De malolactische vergisting vindt plaats in vaten van Frans eikenhout van 300 liter. 20% van de vaten is nieuw. De wijn rijpt daarna nog 18 maanden in deze vaten. |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Pruimen, kersen en een kruidige toets. |
Smaak | Stevige wijn met zwart fruit (kersen, gedroogde pruimen), aangevuld door tonen van ceder en kruiden. |
Serveren bij | Lekker bij zoet gemarineerde spareribs van de barbecue. Ook lekker bij geroosterde kip en Goudakaas. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Awards | 4/5 sterren - Platter's 2020 over de 2018-vintage "If ever a wine smelt like Black Forest gâteau, this must be it – but just made, the empty pans still warm to touch and rimmed with that little bit of not-quite-burnt cake residue on the rims. And then a note of orange liqueur. Of spice. Deeply spicy and rich on the palate, almost vibrating with ginger and clove, dark cocoa, black cherries, vanilla pod. Supple in texture, the tannins bending easily round the fruit and plumbing the depth. There is power and grit but clad in tailored elegance." - 17/20, Jancis Robinson over de 2017-vintage "Zwarte bessen, peper, iets aards. Veel pit, ook alcohol, goed en stoer." - Perswijn over de 2017-vintage |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Survivor |
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Swartland |
Jaartal | 2022 |
Alcoholpercentage | 14,5 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Ja |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 6003747005189 |
EAN-code doos | 6003747005196 |
Brutogewicht fles | 1,41 |