Druivenras | Syrah |
---|---|
Over het wijnhuis | Survivor vertelt het verhaal van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat. In de Survivor-range worden naast de voor Zuid-Afrika bekende druivenrassen Pinotage en Chenin Blanc ook internationale druivenrassen als Chardonnay en Syrah gebruikt. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van een aantal wijngaardblokken in Swartland, Zuid-Afrika. De bodems bestaan uit rode leemgrond die het water goed kan reguleren. De koele zeebries vanuit de oceaan zorgt voor verkoeling in de hete zomermaanden. |
Vinificatie | De druiven worden 's ochtends geplukt om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveren. 40% van de wijn wordt in hele trossen vergist, met daarbovenop ontsteelde druiven. De druiven krijgen een koude inweking van 24 uur. Elke 4 uur wordt de wijn overgepompt om kleur en tannine te onttrekken. De druiven worden vergist op een temperatuur van maximaal 26 graden gedurende 6 dagen. De malolactische vergisting vindt plaats in vaten van Frans eikenhout van 400 liter. 20% van de vaten is nieuw. De wijn rijpt daarna nog 20 maanden in deze vaten. |
Kleur | Paarsrood. |
Geur | Frambozen, viooltjes en zwarte bessen. |
Smaak | Chocolade, zwarte peper, specerijen en rooibos. Rond en vriendelijk met subtiele tannines. |
Serveren bij | Lekker bij spareribs van de barbecue. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Awards | "Gamey, masculine, a touch of saddle sweat. And then, through the dark plums-and-damsons fruit, through the animal hide and raw umami, there is an unexpected mintiness, a lift, a graceful freshness. The tannins, too, are unexpectedly fine. Almost slimline. But there, bracing sinews against the firm curves of the fruit. So much substance and savour that the line between steak and wine, should you pair them, would blur." - 17/20, Jancis Robinson over de 2017-vintage Gouden medaille - Mundus Vini over de 2017-vintage "Een met natuurlijke gisten bereide Syrah waarvan een deel à la Beaujolais werd vergist en in 500 liter fusten rijpte. Het andere, gewoon vergiste deel werd een jaar gelagerd in ruim half zo kleine vaten. Na de samenvoeging ontstond een wijn die het niet ontbreekt aan kracht (14,5 procent alcohol), noch roostertonen, terwijl in bescheidener mate donkere, lederachtige aroma’s en heel rijp zwart fruit waarneembaar zijn." - Hubrecht Duijker, www.hubrechtduijker.com over de 2017-vintage |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Survivor |
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Swartland |
Jaartal | 2022 |
Alcoholpercentage | 14,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Ja |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 6003747002058 |
EAN-code doos | 6003747002065 |
Brutogewicht fles | 1,35 |