Bunan

Met biologisch gecertificeerde wijngaarden op de beste terroirs van Bandol maakt Bunan prachtige, complexe, geconcentreerde rode Bandol van oude wijnstokken. Daarnaast maakt Bunan rosé van niveau in Bandol. Zonder kwaliteit en terroir uit het oog te verliezen, is Bunan erin geslaagd complexe, gastronomische rosé-wijnen te maken, die na een jaartje rijping op hun best zijn.
In 1961 worden Paul en Pierre Bunan verliefd op de regio Bandol en in het specifiek op een klein wijnhuis dat ze regelmatig bezoeken. Ze besluiten het wijnhuis te kopen en om te dopen tot Domaines Bunan. Pauls zoon Laurent hoort bij de eerste nieuwe generatie wijnmakers. De afgelopen 40 jaar reist hij de wereld rond om de wijnen uit Bandol te promoten. Samen met zijn zus Françoise en Pierres dochter Clair hebben ze nu de dagelijkse leiding in handen.
Zoals Bunan zegt: “You make good wine if you respect the vine”. Het wijnhuis is zeer vooruitstrevend op het gebied van biologische en biologisch-dynamische wijnbouw. Het huis is in 3 herkomstbenamingen vertegenwoordigd, waar ze volledig biologisch gecertificeerd zijn: in Bandol, Côtes de Provence en Vin de Pays. Het wijnhuis groeit de afgelopen jaren uit naar 75 hectare, waarvan nog steeds het grootste gedeelte bestemd is voor rosé. Witte en rode wijn zijn zeker geen bijproducten. Sterker nog: de wijnliefhebber kan deze wijnen maar al te goed waarderen.