Château Saint-Pierre
Château Saint-Pierre is met 17 hectare de kleinste van de geclassificeerde châteaux in Saint-Julien. Hoewel al in 1855 geclassificeerd als 4ème Grand Cru Classé, is de moderne geschiedenis van Château Saint-Pierre pas begonnen in de jaren’ 80. Sinds die tijd maakt Saint-Pierre flinke stappen voorwaarts en worden er elk jaar zeer verrassende wijnen gemaakt.
Château Saint-Pierre wordt gebouwd in de 17e eeuw met een eerste aanplant van wijnstokken in 1693. Het château krijgt zijn naam als in 1767 Baron de Saint-Pierre de eigenaar wordt. Na zijn overlijden wordt het eigendom verdeeld onder zijn kinderen, die er weinig mee doen en grote delen ervan verkopen. In 1922 kopen twee Belgische handelen de wijngaarden, maar de kelder wordt gekocht door Alfred Martin. Zijn zoon Henri Martin weet in 1981 de twee Belgen te overtuigen om de wijngaarden weer terug aan hem te verkopen. Zo komt uiteindelijk het château weer terug in zijn oorspronkelijke vorm.
De wijngaarden van Château Saint-Pierre liggen naast die van Château Ducru-Beaucaillou en Château Beychevelle. Ze zijn aangeplant met 75% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot en 10% Cabernet Franc, op bodems met veel gravel, zand en klei. De stijl van Château Saint-Pierre kan omschreven worden als één van de krachtigste van de appellatie, met gestructureerde tannine. De wijnen worden altijd gevinifieerd op het naastgelegen Château Gloria, dat in handen is van dezelfde eigenaren.