Druivenras | Nebbiolo |
---|---|
Over het wijnhuis | Silvano Bolmida bezit een kleine 7 hectare in één van de beroemdste cru's van heel Barolo: Bussia. De wijnen van Silvano Bolmida hebben een goede balans tussen kracht en elegantie. Niemand minder dan Alessandro Masnaghetti, schrijver van de boeken Barolo MGA Vol I & II, noemde Bolmida enkele jaren geleden "Il Barolista dell'Anno"! |
Wijngaard en regio | De druiven komen uit de cru Bussia in de comune Monforte d’Alba in Barolo. De wijngaarden hebben een ligging op het zuiden en zuidoosten, op 450 meter boven zeeniveau. De wijngaard is de hoogste van Bussia. De bodem bestaat uit klei met leem, een groot aandeel zand en ook fossiele resten. |
Vinificatie | De druiven vergisten met een zeer lange inweking van 90 dagen. De wijn rijpt vervolgens 1 jaar in gebruikte Franse barriques (die zijn geselecteerd op minimale invloeden van eikenhout) en vervolgens 14-24 maanden in grote houten vaten (30 hl). |
Kleur | Kersenrood. |
Geur | Aromatische, geparfumeerde wijn. Kersen, aardbeien, rozen. |
Smaak | Precieze wijn met een spannende structuur. Zachte tannines. Iets ziltig. |
Serveren bij | Lekker bij gestoofde runderwang met salie. |
Serveertemperatuur | 15-18 °C |
Jancis Robinson | 17,5/20 |
Awards | "Monforte d’Alba. Mid ruby with bright orange tinges. Brooding and a little peppery on the nose. Just a hint of gingerbread, which I often notice with Bussia. Complex and almost ethereal with aeration. Lively, supple acidity and a thick layer of sandpapery tannins. Long, energetic and tactile. (WS)" - Jancis Robinson "Krachtig, kruidig, leer, tabak, lavas, laurier. Kruidig en stevig, duidelijke zuren en tannine" - 16,5/20, Perswijn over de 2016-vintage |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Silvano Bolmida |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Jaartal | 2019 |
Alcoholpercentage | 14 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
Brutogewicht fles | 1,35 |