Château Le Crock

Château Le Crock

Wie waar voor zijn geld wil, moet de wijnen van Château Le Crock eens proberen. Château Le Crock is een Cru Bourgeois Exceptionnel in Saint-Estèphe. Het is in handen van de familie Cuvelier, die ook eigenaar is van Château Léoville Poyferré, een 2ème Cru Classé gevestigd in Saint-Julien. De wijngaarden van het château grenzen aan die van Château Cos d’Estournel en Château Montrose.

Saint-Estèphe is de noordelijkste appellatie van de Médoc. Het is ook de koelste, want Saint-Estèphe ligt het dichtst bij de Atlantische Oceaan. Toch spant Cabernet Sauvignon qua aanplant nog steeds de kroon. Vanwege het koelere klimaat worden de wijnen van Saint-Estèphe vaak als rustiek omschreven. Veel wijnen hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Na een jaar of vijf in de fles laten de wijnen van Le Crock een prachtige ontwikkeling zien. Qua prijs/kwaliteit een topkeuze.

Dat blijkt ook uit de ligging van de wijngaarden, grenzend aan die van de beroemde crus classés. De bodem bestaat uit kiezels als toplaag met zand en klei als onderlaag. Ideaal voor wijnbouw, omdat de kiezels warmte vasthouden en een goede drainage hebben. De nabijheid van de Gironde-rivier werkt als een thermische regelaar en voorkomt dat het te warm wordt in de wijngaard. De traditionele druivenrassen van de Médoc zijn aangeplant met Cabernet Sauvignon als koploper met 53%, gevolgd door 33% Merlot, 9% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot.

Château Le Crock wordt gemanaged door Sara Lecompte-Cuvelier, die ondersteund wordt door o.a. Johathan Servant (chef de culture) en Isabelle Davin (château-oenoloog). Daarnaast wordt flying winemaker Michel Rolland af en toe ingevlogen voor advies omtrent oogst en blend.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren