Château Rozier

Château Rozier

De familie Saby boert al negen generaties lang in Saint-Émilion. Château Rozier, de historische bakermat van de familie, is goed voor 30 hectare verdeeld over 56 percelen in Saint-Émilion. In de loop der jaren is het familiebezit uitgebreid met onder andere Château Saint-André Corbin in Saint-Georges Saint-Émilion, Château Hauchat La Rose in Fronsac en Château Saby in Villegouge.

Saint-Émilion is een idyllisch dorpje aan de rechteroever van Bordeaux. Anders dan aan de linkeroever schittert hier de Merlot-druif. Dat heeft te maken met de bodem, die grotendeels bestaat uit klei - zij het met een hoog kalkgehalte. Klei houdt water vast, wat zorgt voor een koelere bodem. Merlot, iets vroeger rijp dan Cabernet Sauvignon, gedijt hier beter op.

De wijngaarden van Château Rozier zijn aangeplant met 80% Merlot, 18% Cabernet Franc en 2% Cabernet Sauvignon. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 45 jaar. De druiven worden met de hand geplukt en vergist in RVS tanks. Daarna ondergaan ze een rijping van 12 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuw. Dit onder het toeziend oog van Jean-Bernard Saby en zijn twee zonen, beide afgestudeerd oenoloog.

Bekijk ook de andere huizen van de familie Saby: Château Saint-André Corbin in Saint-Georges Saint-Émilion, Château Bertin in Montagne-Saint-Émilion, Château Hauchat La Rose in Fronsac en Château Saby in Villegouge.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren