Fenocchio

De wijnen van Fenocchio zijn traditioneel, zoals het wijnhuis ze al jaren maakt. ‘Meditatiewijnen’. Neem er de tijd voor. En geef deze wijnen ook vooral de tijd. De wijnen van Fenocchio kunnen enorm lang rijpen en worden pas echt interessant na minimaal 10 jaar.
Fenocchio is een van de oudste Barolo-wijnhuizen. Inmiddels is het huis in handen van Claudio Fenocchio, de vijfde generatie. Fenocchio’s Barolo’s vallen vooral op door de ongebruikelijk lange maceratieperiode. Claudio’s vader lachte ooit opa uit om diens absurd lange maceratie en ook modernisten begonnen vanaf de jaren ’80 te ageren tegen de traditionele lange schilinweking. Dit omdat het de wijn te harde en stroeve tannine zou geven. Claudio verbaasde echter vriend en vijand door te experimenteren met extreem lange maceratieperiodes (tot ruim 90 dagen) en toch uitstekende kwaliteit te leveren. Een traditionele kijk op wijn maken die hopelijk nooit verloren gaat…
Meer te weten komen over de wijnen van Fenocchio? Ontdek er nog veel meer over in onze Barolo-special!